PALÓC NAP
AZ IPOLYTARNÓCI ŐSMARADVÁNYOKNÁL

A TETT Alapítvány és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Palóc Napot rendez. A szervezők ezen a napon szeretnék bemutatni a palóc népzenén és ételeken keresztül a (jó) palóc emberek lelkületét.

Időpont

2023. július 15.

Helyszín

Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület

Programok

11:30 – 11:45   Megnyitó
11:45 – 12:15   Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület kiállításának megnyitója
12:15 – 13:15   Ebédszünet
13:15 – 13:30   Szabó Szilárd – klarinét ; Szabó Regina – ének
13:30 – 13:45   Kiss Dániel – trombita
13:45 – 14:00   Tematikus túra indulása
14:00 – 14:30   Dobroda Hagyományőrző és Citera Együttes műsora
14:30 – 14:45   Simon Lajosné – palóc népmesék
14:45 – 16:00   Őszirózsa Hagyományőrző Népdalkör, kíséri Deák Béla tárogatón

- A rendezvény ideje alatt folyamatos kiegészítő programok várják az érdeklődőket: arcfestés, gyerekeknek kincskeresés, termelői vásár, kézműves foglalkozás.

- A Lombkorona kávázóban pedig - többek között - palóc ételkülenlegességek várják a betérő vendégeket: palóc gulyás, laska, malomkalács, palóc sör...

- A Palóc Nap programjai mellett remek alternatíva az Ősmaradványok területén megtalálható érdekességek megtekintése, mint páldául a bükkábrányi fák, a Miocén park, vagy éppan a Geológiai tanösvény. A geológiai túrák 9:30-tól óránként indulnak. Ugyanakkor a programok iránt kevésbé, de a túrázás iránt jobban érdeklődők, bejárhatják a biológiai és/vagy a kőszikla tanösvényt is.

A rendezvény programjai 16 órakor érnek véget. Az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület pedig 17 órakor zárja kapuit.

Árak

A rendezvény díja 800 Ft/fő. Aki a területen bármilyen fizetős szolgáltatást vesz igénybe, a 800 Ft-os díjat nem kell megfizetnie. Ezért érdemes már érkezéskor eldönteni, hogy szeretne-e részvenni az alábbi lehetőségek bármelyikén:

- Miocén ősvilági tematikus túra (3.000 Ft/fő)
A magas színvonalú tematikus túravezetés során betekintést nyerhetnek a látogatók a miocén kori ősvilág rejtelmeibe.  Megismerkedhetnek a leletek feltárásának történetével, a bükkábrányi fák érdekességeivel, a miocán erdő szépségeival, valamint közvetlenül megcsodálhatják a 17,2 millió évvel ezelőtti álatok és növények jelen korig fennmaradt nyomait, maradványait.
További információ >>

- Geológiai túravezetés
Szakszerű és részletekbe menő ismereteket kaphatnak a résztvevők a 17,2 millió évvel ezelőtt bekövetkezett, óriási volumenű vulkánkitörés során konzerválódott - európai viszonylatban is kiemelkedő - leletegyüttesről. Közvetlen megcsodálói lehetnek e páratlan és fantasztikus múltbéli kor élményének.
További információ a helyszínen a jegypénztárban.

- 4 D-s moziélmény
Egy lenyűgöző időutazás során a 4 D-s techológia élmányével lehetőség nyílik betekinteni a múltba, érezni és látni az akkori világ valóságát,  átélve mindennek a vizuális élményét.
További információ a helyszínen a jegypénztárban.

A jegyeket a fogadóépületi (ŐSFENYŐ BELÉPŐ) jegypénztárban lehet megvásárolni a rendezvény napján, érkezéskor.

osfenyo belepo

Egyéb szolgáltatások

A rendezvény helyszínén kiépített parkolóban ingyenes a parkolás. A kisgyerekek pedig önfeledten játszhatnak a játszótéren.

Támogatás

A rendezvény megrendezéséhez szívesen fogadjuk a támogatók felajánlásait, melyek lehetnek pénz- és természetbeni* felajánlások egyaránt.

* Például: ásványvíz, üdítő, főzési alapanyag, stb.

A pénzbeni támogatásoakt az alapítvány számlájára lehet befizetni:
Elnevezés: Támasz az Embernek- Támasz a Természetnek Alapítvány
Számlaszám: 11741000-20159120

Támogatók

BNPIVincze_Istvan_es_Fiai_Bt.jpgG3_Etterem.jpgMagyar Maltai Szeretetszolgalat EgyesuletSilver TuzepSzofi BtEgyed FerdinandKarancsvolgye Vadasztarsasag

Információ

Telefon: 06 32/ 454-188 Márton Attila ; 06 32/ 454-113 Baksáné Fenes Ildikó