Sikereink

Business ExCellence Elismerést kaptunk

Az elmúlt 10 év hagyományának megfelelően 2020-ban is átadták a Business Excellence-díjakat. Ez az elismerés minden évben a turisztikai kiválóságokról szól. Azzal a célzattal hozták létre, hogy az üzleti utazók és a szakma megkérdezésével minden évben elismerjék azoknak a turisztikai szolgáltatóknak a munkáját, akik kiemelkedő és/vagy egyedi eredményeket értek el, illetve példamutató tevékenységet folytattak. Alapítványunk a „vállalati, társadalmi felelősségvállalás” kategóriában kapott országos elismerő oklevelet, melyre nagyon büszkék vagyunk.

A Business Excellence 2020 vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR) díjait olyan cégek, szolgáltatók, szervezetek érdemelhették ki, akik a járvány ideje alatt valamely szolgáltatásuk közösségi felajánlásával, ingyenessé tételével, adományokkal, vagy új, a többieket is támogató szolgáltatások életre hívásával, kiemelkedő CSR tevékenységgel segítettek a turisztikai szakma szereplőinek vagy a rászoruló társadalmi csoportoknak átvészelni ezt a nehéz időszakot.

A Támasz az Embernek, Támasz a Természetnek Alapítvány évtizedek óta segíti az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területen folyó értékőrző-értékteremtő munkát. Megalapítása óta szakmai segítséget nyújt az ide érkező kutatóknak, aktívan részt vesz a fenntartási és karbantartási feladatokban, illetve segíti a turisztikai szolgáltatások fenntartását, bővítését is.

Köztudott, hogy a koronavírus járvány ideje alatt hirtelen jelentősen megnőtt az ökoturizmus iránti érdeklődés, és a kényszerű otthoni létből kimozdulva sokan választották a természetjárást. Ezzel együtt viszont a természetben (így Nógrád megye erdeiben is) sokkal több lett a természetidegen anyag, azaz a szemét. A TETT Alapítvány a koronavírus idején is megmutatta önzetlen helytállását azáltal, hogy a Nógrádszakálhoz tartozó Páris patak völgyében szemétszedési akciót szervezett az önkéntesei és munkatársai részvételével. A számtalan zsákba összegyűjtött szemét felhalmozásával hívta fel a figyelmet a természet tisztasá... Ezen törekvések és érdemek elismeréseként kaptuk meg ezt a rangos díjat. De alapítványi céljaink között nem csak a természeti értékek védelme szerepel, hanem az emberek segítése, munkához juttatása, és a nehéz helyzetekben az emberek munkahelyének megőrzésére való törekvés is. A Business Excellence Gála, a Business Traveller Hungary magazin hagyományos díjkiosztó rendezvénye, melyet a Ensana Thermal Hotel Margitszigetben rendeztek meg. A Business Excellence-díjak átadásáról olvashat bővebben.