Akadálymentesítési nyilatkozat

Tisztelt Felhasználó!

A TETT Alapítvány elkötelezett azon cél megvalósításában, hogy szolgáltatásai a fogyatékkal élők számára is elérhetőek legyenek. Ezen cél érdekében a tettalapitvany.hu webhely több akadálymentesítési eszközt (lehetőséget) kínál annak biztosítására, hogy webhelye könnyebben használható és hozzáférhetőbb legyen a fogyatékossággal élők számára. Mindezen törekvéseinket azzal az erős meggyőződéssel tesszük, hogy minden embernek joga van (lehetőség szerint) azonos lehetőségekkel, egyenlőséggel és kényelemmel élni.

A hozzáférhetőséget támogató eszközök, lehetőségek

Általános akadálymentesítési lehetőségek

Ezek olyan lehetőségek, amelyek mind a normál látók, mind pedig a gyengén látók speciális webfelületén egyaránt elérhetőek.
- oldalak méretének módosítása
- szövegek hanggá alakítása

Az UserWay widgeten keresztül elérhető szolgáltatások

Ezek a szolgáltatások a normál látók felületén elérhető olyan lehetőségek, amelyek a kevésbé akadályoztatottak számára kerültek kialakításra.
- billentyűzettel történő navigáció
- szöveg felolvasása
- kontraszt megválasztása
- linkek kiemelése
- nagyobb szövegméret beállítása
- szövegtérköz módosítása
- animációk leállítása
- diszlexia-barát felület létrehozása
- kurzorkiemelés

A gyengén látók speciális webfelületén keresztül elérhető szolgáltatások

Az itt elérhető szolgáltatások a látásban erősen korlátozottak részére kerültek kialakításra.
- olvasást megkönnyítő nagy betűméret, erős színkontraszt, kevés szín, képek letiltása

Jogi nyilatkozat

A TETT Alapítvány folyamatosan törekszik a webhelye és szolgáltatásai elérhetőségének folyamatos javítására, abban a hitben, hogy kollektív erkölcsi kötelességünk, hogy a fogyatékkal élők számára is lehetővé tegyük a zökkenőmentes, hozzáférhető és akadálytalan felhasználást.